• 2 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 4
 • 4

  O companie din Cehia a câștigat licitația pentru livrarea a 32 de autobuze electrice


  15.07.2019

  Joi, 11 iulie, a fost semnat raportul procedurii pentru achiziția a 32 de autobuze electrice, cu lungime de 12 metri, a 9 stații de încărcare rapidă pentru autobuze și a 32 de stații de încărcare lentă pentru autobuzele electrice.
 • 5 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 6 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 7 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 8 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 8 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 8 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
Acasa Municipiul Brasov Primaria Brasov Servicii pentru cetateni E-Functionar Plata online Solicitari frecvente Util Contact / 0268405000 Join Our Facebook Fan Page

Informatii
Informatii
Informatii
PRIMARUL MUNICIPIULUI GEORGE SCRIPCARU
   Biografie Atributii Raport de activitate Contact Echipa Galerie fotoBrasov City Bus


Galerie foto
PROIECTE FONDURI STRUCTURALE

Programul Operaţional Regional 2007 – 2013

Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor — poli de creştere

"Modernizarea integrată a sistemelor de iluminat public şi creştere a siguranţei publice din Municipiul Braşov"

Planuri integrate de dezvoltare urbană
Poli de creştere

DESPRE PROIECT    ACTIVITĂȚI    COMUNICATE    STADIU LUCRARI   

DESPRE PROIECT

Obiectivul general al proiectului: Vizează modernizarea sistemului de iluminat public şi creşterea siguranţei publice din municipiul Braşov în vederea creşterii nivelului calităţii vieţii pentru membrii comunităţii locale.

Obiective specifice:
 1. Implementarea unui sistem integrat de telegestiune a iluminatului public la nivelul municipiului Braşov;
 2. Implementarea unui sistem integrat de supraveghere video în zonele de risc de pe domeniul public din municipiul Braşov;
 3. Îmbunătăţirea capacităţii de reacţie şi intervenţie a organelor publice cu atribuţii în domeniul siguranţei şi ordinii publice prin crearea unui dispecerat centralizat de monitorizare;
Modul de funcţionare şi de control al sistemului de telegestiune a iluminatului public:

1. Sistemul integrat de telegestiune a iluminatului public va oferi posibilitatea controlului interactiv al iluminatului public, utilizându-se comanda de la distanţă a aprinderii/stingerii punctelor de iluminat, plasate pe 10.481 de stâlpi (pe 399 de străzi), precum şi reglarea intensităţii luminii prin programare automată, dimming. Fiecare corp de iluminat va fi controlat individual sau pe grupe de interes: aprins/stins, reducere intensitate luminoasă prin această funcţie de „dimming” şi va fi monitorizat (stare lampă/consum/defecţiuni). Nu se va efectua dimming în următoarele zone: intersecţii, sensuri giratorii, treceri de nivel cale ferată, pasaje subterane, alei şi zone pietonale, parcuri şi zone agrement, zone cu obiective istorice reprezentative, pasaje auto supraterane. Beneficiile sistemului integrat de telegestiune a iluminatului public:
 • furnizarea unui ambient luminos confortabil, cu un nivel corespunzător al iluminatului pe timp de noapte; sistemul modernizat va oferi o imagine de ansamblu corectă asupra traficului atât şoferilor cât şi pietonilor;
 • reducerea consumului de energie electrică; sistemul va monitoriza consumul de energie electrică, semnalând rapid orice disfuncţionalitate prin emiterea de alarme de avertizare; va identifica echipamentele care nu funcţionează sau funcţionează defectuos, va permite pornirea/oprirea iluminatului pentru unul sau mai mulţi stâlpi, diminuarea/mărirea fluxului luminos, în funcţie de necesităţi;
2. Sistemul integrat de supraveghere video în zonele de risc de pe domeniul public din municipiul Braşov va cuprinde un număr de 42 camere video de supraveghere montate pe stâlpii de iluminat stradal din proprietatea Municipiului Braşov, împreună cu un subsistem de panică pentru apeluri de urgenţă şi suport video live constituit din 42 de echipamente de monitorizare, alarmare şi comunicare de tip butoane de panică.

Beneficiile sistemului integrat de supraveghere video în zonele de risc de pe domeniul public:
 • Creşterea gradului de siguranţă a populaţiei la nivelul Municipiului Braşov; sistemul va asigura supravegherea permanentă a celor 29 de zone cu risc ridicat de infracţionalitate identificate la nivelul municipiului, interactivitatea cetăţenilor cu Poliţia Locală prin intermediul butoanelor de panică, localizarea geografică/georeferenţiată a situaţiilor de criză, infracţionalitate sau panică de către aplicaţia de sistem.
3. Dispeceratul central de supraveghere şi monitorizare, dotat cu infrastructură de echipamente şi aplicaţii software, va permite gestionarea integrată a informaţiilor provenite din sistemul de telegestiune a iluminatului public şi din sistemul de securitate. Beneficiile Dispeceratului central de supraveghere şi monitorizare sistemului:
 • Îmbunătăţirea capacităţii de reacţie şi intervenţie a instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul siguranţei şi ordinii publice; intervenţiile la evenimentele semnalate de către populaţie se vor face prin dispecerat pe principiul „intervine cel mai apropiat poliţist de locul evenimentului”.
Beneficiari direcţi:
 • Municipiul Braşov, solicitantul proiectului, care va beneficia de instalarea unor sisteme integrate moderne de iluminat public şi creşterea siguranţei publice.
 • Populaţia Municipiului Braşov, mai exact cele 276.914 persoane care locuiau în municipiu la data de la 1 iulie 2010, conform datelor statistice, va beneficia de o infrastructură urbană îmbunătăţită, care va determina îmbunătăţirea prevenirii criminalităţii şi creşterea siguranţei persoanelor pe domeniul public din municipiul Braşov.
Beneficiari indirecţi:
 • Poliţia Locală prin reducerea timpului de intervenţie (de la 10 la 7 minute) şi creşterea eficienţei intervenţiilor în caz de necesitate.
 • Turiştii. Conform ”Agendei pentru un turism european durabil şi competitiv” lansată în anul 2007 de către Comisia Europeană, garantarea siguranţei turiştilor şi a comunităţilor locale din zonele turistice este unul dintre obiectivele fundamentale pentru dezvoltarea durabilă a turismului. În acest context, asigurarea unui iluminat corespunzător şi a unui climat de siguranţă pe timpul nopţii va fi apreciat şi de turişti, care vor avea astfel un motiv în plus pentru a-şi petrece concediul în municipiul Braşov.
Tipul asistenţei comunitare nerambursabile: Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 (Regio)
Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere
Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană
Sub-domeniul: Poli de creştere

Valoarea proiectului:
 • Valoarea totală a proiectului: 10.870.030,32 lei
 • Valoarea eligibilă a proiectului: 10.870.030,32 lei
 • Contribuţia solicitantului: 217.400,61 lei
 • Asistenţa financiară nerambursabilă solicitată: 10.652.629,71 lei
 • Rata de cofinanţare: 2%
Durate de implementare: 28 luni
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


www.regio.adrcentru.ro

"Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională"

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 consiliul local
Componenta Atributii Regulament Comisii Rapoarte activitate Procese Verbale Hotarari Contact
Arhiva video sedinte


Chestionar pentru mobilitatea populatiei

Harta generala Brasov

Romania

PARTENERIATE

energy