• 2 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 4
 • 4

  O companie din Cehia a câștigat licitația pentru livrarea a 32 de autobuze electrice


  15.07.2019

  Joi, 11 iulie, a fost semnat raportul procedurii pentru achiziția a 32 de autobuze electrice, cu lungime de 12 metri, a 9 stații de încărcare rapidă pentru autobuze și a 32 de stații de încărcare lentă pentru autobuzele electrice.
 • 5 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 6 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 7 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 8 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 8 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 8 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
Acasa Municipiul Brasov Primaria Brasov Servicii pentru cetateni E-Functionar Plata online Solicitari frecvente Util Contact / 0268405000 Join Our Facebook Fan Page

Informatii
Informatii
Informatii
PRIMARUL MUNICIPIULUI GEORGE SCRIPCARU
   Biografie Atributii Raport de activitate Contact Echipa Galerie fotoBrasov City Bus


Galerie foto
PROIECTE FONDURI STRUCTURALE


Programul Operaţional Regional 2007-2013
"Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului"

eTURIST ÎN BRAŞOVUL ISTORIC

DESPRE PROIECT    ACTIVITĂȚI    COMUNICATE   

DESPRE PROIECT

  Sursa de finanţare: Programul Operaţional Regional 2007-2013
  Axa Prioritară 5: Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului
  Domeniul major de intervenţie 5.3.:Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.
  Operatiunea: Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specifice
  Buget:
  Valoarea totală a proiectului este de 992.000.00 lei.
  Asistenta financiara nerambursabila solicitata: 784.000,00 lei
  Contributia solicitantului: 16.000,00 lei
  TVA in valoare de 192.000,00 lei
  Rata de cofinantare: 98 %
  Durata proiectului: 07.11.2011 - 06.07.2012
  Organismul de Implementare: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

OBIECTIVE

Obiectiv general:
  Proiectul vizeaza dezvoltarea si consolidarea turismului cultural in Municipiul Brasov, prin implementarea unei abordari sustenabile si integrate rezidand din aplicarea unor noi mijloace si tehnici de marketing, ajutand la conservarea patrimoniului cultural si aducand implicit beneficii comunitatii locale. Initiativa isi propune sa contribuie la valorificarea turistica a patrimonului cultural material si imaterial (evenimente) al Municipiului Brasov, turismul cultural reprezentand un element esential pentru promovarea identitatii locale, conservarea si protejarea obiectivelor de patrimoniu, precum si pentru dezvoltarea socio-economica si culturala locala, asigurand dezvoltarea durabila a Municipiului Brasov.
  Astfel, scopul proiectului este de a confirma Municipiul Brasov ca destinatie turistica pentru turismul intern, turismul cultural fiind identificat ca principala sursa de acoperire a nevoilor pietei si de diversificare a ofertei turistice.
Obiective specifice:
 • Dezvoltarea si implementarea portalului turistic "e-Turist in Brasovul istoric", ca mijloc de promovare a produsului turistic cultural "Brasovul istoric", cu modalitati de accesare via web si infochiosc.
 • Realizarea unei aplicatii multi-media continand un ghid turistic in format electronic, precum si tururi virtuale ale obiectivelor vizate.
 • Realizarea unui videoclip de prezentare a produsului turistic si difuzarea lui pe posturi de televiziune locale/regionale.

POTENTIALII BENEFICIARI AI PROIECTULUI/GRUPUL ŢINTĂ

Grupul ţintă:
  Populatia municipiului Brasov ca beneficiari ai cresterii economice rezultate datorita intensificarii activitatii de turism in Brasov, ca urmare a cresterii consumului pentru bunuri si servicii de larg consum; turistii romani si straini..
Beneficiarii direcţi:
 • Turistii romani (~ 380.000 persoane/an) si turistii straini (~ 75.000 persoane/an) in Municipiul Brasov, care vor beneficia de o informare structurata cu privire la atractiile culturale si istorice ce pot fi vizitate in municipiul Brasov, beneficiind si de posibilitatea de a alege trasee tematice, de a downloada ghiduri turistice, brosuri, etc. si primi newsletter-uri care vor cuprinde informatii cu privire la evenimentele si manifestarile culturale care vor avea loc. De asemenea, datorita portalului "e-Turist in Brasovul istoric" acestia vor avea posibilitatea vizionarii tururilor virtuale care se pot constitui in "mostre" ale vizitarii efective a obiectivelor.
 • Cetatenii municipiului Braşov: conform datelor existente la Institutul Judetean de Statistica, in municipiul Brasov locuiesc 279.728 de cetateni, care vor beneficia de cresterea gradului de informare, servicii disponibile on-line, de o calitate sporita, cu timp de raspuns mult mai mic.
 • Municipiul Brasov: solicitantul proiectului, care va beneficia de o mai buna promovare a serviciilor turistice.
Beneficiari indirecţi:
 • Reprezentanti ai mediului de afaceri: conform statisticilor publicate pe situl oficial al Camerei de Comert si Industrie Brasov Statistici, la sfarsitul anului 2007 in judetul Brasov existau un numar total de 38.046 agenti economici, al caror produs intern brut realizat a fost de 5,2 miliarde EURO. Aceste cifre reflecta un mediu de afaceri deosebit de activ, care va beneficia prin acest proiect de o comunicare imbunatatita cu autoritatile publice locale. La acest nivel un impact important este preconizat la nivelul agentiilor de turism.www.regio.adrcentru.ro/
"Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională"
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Guvernului României.

 consiliul local
Componenta Atributii Regulament Comisii Rapoarte activitate Procese Verbale Hotarari Contact
Arhiva video sedinte


Chestionar pentru mobilitatea populatiei

Harta generala Brasov

Romania

PARTENERIATE

energy