• 2 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 4
 • 4

  O companie din Cehia a câștigat licitația pentru livrarea a 32 de autobuze electrice


  15.07.2019

  Joi, 11 iulie, a fost semnat raportul procedurii pentru achiziția a 32 de autobuze electrice, cu lungime de 12 metri, a 9 stații de încărcare rapidă pentru autobuze și a 32 de stații de încărcare lentă pentru autobuzele electrice.
 • 5 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 6 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 7 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 8 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 8 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
 • 8 IN CURÂND VOM LANSA NOUA VERSIUNE A PORTALULUI WWW.BRASOVCITY.RO
Acasa Municipiul Brasov Primaria Brasov Servicii pentru cetateni E-Functionar Plata online Solicitari frecvente Util Contact / 0268405000 Join Our Facebook Fan Page

Informatii
Informatii
Informatii
PRIMARUL MUNICIPIULUI GEORGE SCRIPCARU
   Biografie Atributii Raport de activitate Contact Echipa Galerie fotoBrasov City Bus


Galerie foto
PROIECTE FONDURI STRUCTURALE

Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor — poli de creştere

"Pasaj Rutier Calea Ferată – Str. Independenţei / Pasaj Rutier – Str. Independenţei"

Planuri integrate de dezvoltare urbană
Poli de creştere

DESPRE PROIECT    ACTIVITĂȚI    COMUNICATE   

  SCOP:

  Scopul proiectului constă în îmbunătăţirea accesibilităţii şi mobilităţii în interiorul Polului de Creştere Braşov şi a conexiunilor acestuia la nivel regional în vederea stimulării dezvoltării economice competitive şi durabile a zonei şi creşterea nivelului calităţii vieţii pentru membrii comunităţii locale.

  OBIECTIVE:

  Obiectivele proiectului în vederea atingerii scopului mai sus menţionat sunt:

  1. Asigurarea unei conexiuni rutiere rapide şi directe între Zona Economică Coresi-Cartierul Bartolomeu-viitorul Campus Universitar Genius prin realizarea unui pasaj suprateran de traversare a magistralei CF 300 Braşov-Sighişoara cu o lungime totală a lucrării de 671,40 metri (inclusiv rampe de acces şi racorduri).
  2. Fluidizarea traficului şi reducerea duratei de deplasare cu un procent de 22% pe axa Est-Vest, între Zona Economică Coresi-Carterul Bartolomeu-viitorul Campus Universitar Genius, ca urmare a eliminării timpilor de aşteptare la trecerea la nivel cu calea ferată, generaţi de traficul feroviar intens cu 92 ore vehicul/zi la nivelul traficului de perspectivă.
  3. Îmbunătăţirea condiţiilor de mediu prin reducerea consumului de carburanţi şi diminuarea emisiilor poluante cu un procent de 5,07%, ca urmare a fluidizării traficului şi eliminării timpilor de staţionare la barieră.
  4. Creşterea nivelului calităţii vieţii pentru membrii comunităţii locale atât prin reducerea poluării fonice şi atmosferice, amenajarea de spaţii verzi (în suprafaţă totală de 1660 m2, din care 1250 m2 reprezentând echivalentul suprafeţei afectată prin execuţia lucrărilor şi 410 m2 spaţii verzi nou amenajate) şi dezvoltarea reţelei de transport în comun prin introducerea unor noi trasee prin care se va realiza conexiunea directă pe Axa Est-Vest la nivelul municipiului Braşov cât şi prin îmbunătăţirea accesibilităţii şi mobilităţii între zonele rezidenţiale şi cele cu destinaţie economică.

  FINANȚARE:

  Finanţare: Valoarea totală a proiectului: 25.466.334,97 lei, din care:
  • 18.578.632,51 lei(97,98), fonduri nerambursabile;
  • 383.025,49 lei (2,02%), cofinanţare beneficiar;
  • 2.011.591,86 lei cheltuieli neeligibile;
  • 4.493.085,11 lei, T.V.A.

  Prin realizarea acestui proiect se creează atât beneficii directe pentru - Municipiul Braşov, tuturor locuitorilor municipiului Braşov şi ai localităţilor din Polul de Creştere Braşov, agenţilor economici locali şi participanţilor la traficul ce se va desfăşura pe noul pasaj rutier, cât şi beneficii indirecte, pentru potenţialii investitori atraşi de dezvoltarea zonei, agenţii economici din ţară şi din străinătate şi pentru persoanele care tranzitează zona, inclusiv turiştii care vizitează zona Braşov.

  DURATA:

  Durata de implementare: 25 luni
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro


www.regio.adrcentru.ro

"Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională"

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 consiliul local
Componenta Atributii Regulament Comisii Rapoarte activitate Procese Verbale Hotarari Contact
Arhiva video sedinte


Chestionar pentru mobilitatea populatiei

Harta generala Brasov

Romania

PARTENERIATE

energy