Iubim BRASOVUL!
Parcuri și zone de agrement
Parcul Nicolae Titulescu
Deţinător al titlului de Capitala verde a României, Braşovul este oraşul cu cea mai mare suprafaţă de spaţiu verde pe cap de locuitor din ţară. Preocuparea pentru amenajarea și reamenajarea de parcuri şi gradini a fost constantă în ultimii ani, oraşul având astăzi parcuri foarte bine întreținute cu alei și spații generoase de joacă pentru copii, în toate cartierele oraşului.
Cel mai impresionant şi mai populat este Parcul Nicolae Titulescu, care domina centrul oraşului prin mărimea impresionantă, fiind oaza de linişte din mijlocul metropolei.
Împecabil întreţinut, cu alei şerpuitoare, specii valoroase şi diverse de copaci şi flori, acest parc este preferatul copiilor, dar şi a celor mari. La sfârşitul săptămânilor de vară devine decor pentru fotografiile de nuntă ale tuturor celor care îşi unesc destinele, oferind un spectacol impresionant pentru privitori, graţie vecinătăţii cu Casa Căsătoriilor.
Cele mai noi parcuri, reabilitate în anii 2011-2012 de Primăria Municipiului Brașov prin Fondul de Mediu prin Programul Național de Îmbunătățire a Calității Mediului prin realizarea de spații verzi în localități, care au câştigat rapid popularitate în rândul braşovenilor, sunt:
Parcul Noua
Parcul Noua (Parcul Lacul Noua) – unul din cele mai frumoase spații pentru recreere, amplasat într-un cadru natural generos, dominat de un lac cu bărci şi hidrobiciclete cu loc special amenajat pentru picnic – şi Parcul Tiberiu Brediceanu (Parcul de sub Tâmpa) unde se regăsește și apeductul Khristian Kertsch, uşor accesibil, potrivit pentru copii, vârstnici și iubitorii de animale şi de natură.
Parcul Copiilor Ina Schaeffler
Parcul Copiilor Ina Schaeffler, amplasat pe Livada Poştei, în centrul Oraşului, este dedicat exclusiv celor mici, care găsesc aici jucării, leagăne, balansoare şi chiar un castel.
Parcul Premium Aerotec
Parcul Premium Aerotec, situat în Centrul Civic, a fost reabilitat prin sponsorizare de către consorțiul Premium Aerotec, în anul 2014. Este primul parc din Municipiul Brașov care are loc de joacă cu tematică aerospațială unde au fost amplasate următoarele elemente: model de avion, turn de control și capsulă spațială.
Grădina Zoologică Brașov
Grădina Zoologică Brașov situată în cartierul Noua - aflat în marginea de sud-est a Brașovului - la poalele pădurii, este un spaţiu de petrecere a timpului liber şi de educare a copiilor.
Vizitatorii pot descoperi, printre altele, viaţa marină din zonele de recif, peştii din lacurile africane sau cum trăiesc caimanii și găzduieşte exemplare de : - păsări - struţ, raţă sălbatică, raţa mută, raţa mandarină, gâsca domestică, lebăda neagră, lebăda albă, barza europeană, porumbei voiajori, turturică, bibilică, curcă, găini de rasă şi ornament, păuni, fazanul auriu, fazanul argintiu, uliul porumbar, şoimul de iarnă, acvila ţipătoare, canarul, papagali, papagalul peruş, papagalul capră, papagalul nimfă, papagalul Agapornis, cucuvea, bufniţă. - mamifere - lama, cerb carpatin, cerb lopătar, mistreţ, lup cenuşiu, vulpe, tigrul, leul, jaguar, jder european, urs brun, cal, măgar, babuinul, babuinul imperial, nutria, cobaiul, hamsterul auriu, veveriţa. capra, oaie. - cămile albe, lei albi, un tigru alb şi o pereche de leoparzi ai zăpezilor.
În vara anului 2017, Gradina Zoologică s-a îmbogăţit cu rechini, piranha, peşti de recif, caracatiţe, ciclide africane de Malawi şi, nu în ultimul rând, caimani.
Grădina Zoologică este amenajată la un standard înalt, animalele sunt bine îngrijite iar locul este liniştit și potrivit pentru plimbare, citit sau meditat, are amenajat în incintă un loc de joacă pentru copii şi câteva foişoare unde vizitatorii se pot relaxa la umbră.
Cumpără bilet
Promenada de sub Tâmpa - Parcul Tiberiu Brădiceanu
Parcul Tiberiu Brediceanu - sau Promenada de sub Tâmpa, este situat chiar la poalele muntelui Tâmpa,
Cuprinde în totalitate o suprafață de cca.5 hectare și este locul ideal pentru diferite tipuri de activități. Fie pentru o plimbare de relaxare, lăsand plăcerea privirii de a surprinde fascinantele imagini ale Brasovului vechi, fie pentru activități sportive - jogging, trecking pe potecile ce urca muntele Tâmpa (treptele lui Gabony, serpentinele de sub telecabină), sau urmarind poteca tematică fluturi și flori, fie pentru a face fitness în aer liber, o plimbare pe role sau pe bicicleta, totul este o adevarata încantare a simțurilor.
Bazinul Olimpic Brașov
Noul bazin, dat în folosinţă în aprilie 2013 este acum o clădire cu trei niveluri şi îndeplineşte toate standardele pentru desfăşurarea de competiţii sportive interne şi internaţionale.
Bazinul propriu-zis are dimensiuni olimpice (50x25x2 metri), zece 10 culoare şi 658 de locuri în tribună, douăsprezece fiind special amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi. Staţia de filtrare a apei, complet automatizată, poate asigura filtrarea întregii cantităţi de apă în patru ore. La subsol se află spaţiile tehnice, vestiare, duşuri, saună, jacuzzi şi o cameră pentru masaj. La parter au fost amenajate vestiarele pentru public (inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi), zone de direcţionare şi informare, duşuri, grupuri sanitare, recepţie, un punct de vânzare răcoritoare şi un al doilea bazin, de iniţiere şi încălzire, cu dimensiunile de 14x7x1,2 metri. La etaj au fost amenajate o sală forţă şi fitness, vestiare, grupuri sanitare, sală metodică, sală de conferinţe şi zone pentru mass-media şi VIP
Bazinul Olimpic din Brasov este localizat pe b-dul Gării, nr. 21, Braşov, cod postal 500218 , dispune de locuri de parcare si este in imediata apropiere a Salii Sporturilor (si aceasta recent modernizata).
Pentru mai multe detalii click aici
Patinoarul Olimpic Brașov
Patinoarul Olimpic Brasov a fost inaugurat in ianuarie 2010 iar beneficiarul patinoarului este Primăria Braşov, întregul complex fiind administrat de Direcţia Sport şi Tineret a Municipiului Braşov.
Patinoarul este casa echipei de hochei Corona Wolves Brașov si este cel mai nou si cel mai modern patinoar la ora actuala din Romania . Patinoarul Olimpic din Brașov este situat in spatele Garii centrale din Brasov in incinta Parcului Tractorul si are acces auto cu parcari publice de pe Strada Turnului.
Caracteristici tehnice patinoar:Patinoarul Olimpic Brasov 3 Capacitate: 1600 locuri pe scaune şi alte 400 de locuri în picioare, capacitatea totală fiind de peste 2000 de locuri; Climatizare: la nivelul tribunelor sunt 16°C, la 1-2 m. de gheaţă sunt 11°C. iar gheaţa are temperaturi variabile în funcţie de sportul care se practică: -6°C pentru patinaj artistic, -10°C pentru short track şi -15°C pentru hochei; Vestiare: 6 pentru hochei şi patinaj, 1 pentru public; Alte sali: sală de protocol, sală de conferinţe, cabinet medical, staţie antidoping, fan shop; un bufet şi baruri;
Pentru mai multe detalii click aici
Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” Brasov
Sala Sporturilor D. P. Colibaşi Braşov a fost supusă unui amplu proces de modernizare, fiind înlocuite toate instalaţiile (electrice, termice, sanitare), suprafaţa de joc, tabela de marcaj.
S-a suplimentat puterea instalaţiei de iluminat de la suprafaţa de joc. Sala este dotată cu instalaţie de tratare a aerului oferind confort termic pe parcursul întregului an celor care utilizează baza sportivă. Lucrările de modernizare au presupus şi suplimentarea spaţiilor existente. Astfel s-au creat spaţii pentru sală forţă/fitness, aerobic, masaj, vestiare care pot fi folosite atât de sportivi cât şi de persoanele care practică sportul ca agrement.
Este dotată cu tribune pe ambele părţi, având o capacitate de 1570 locuri şi o suprafaţă de joc de 40×20 mp. Dispune la parter de un număr de 4 vestiare pentru sportivi, 2 vestiare arbitri, sală refacere, 2 săli pentru antrenori, sală forţă; la etaj: 2 vestiare, sală vizionare, sală protocol, sală supraveghere, sală fitness, sală masaj. Este dotată cu tabelă electronică şi sistem de sonorizare.
Pentru mai multe detalii click aici
Centrul de Agrement și Divertisment - Poiana Brașov
Amplasat la poalele pârtiei de schi Bradul, în spatele complexului Capra Neagră, centrul oferă UN MEDIU PLĂCUT PENTRU PETRECEREA TIMPULUI LIBER PRIN ACTIVITĂȚI SPORTIVE ȘI RECREATIVE INDOOR.
Bowling - Biliard
Centrul de Agrement și Divertisment Poiana Brașov deține 8 piste de bowling profesionale QubicaAMF pentru competiții, 2 mini piste pentru copii Highway 66 și 3 mese de billiard din lemn masiv de tec african, mărimea 9”.Centrul de Agrement și Divertiment Poiana Brașov este un spaţiu integrat de distracţie ce se adresează unui target extins, de la tineri până la adulţi şi familii. Cu un design ultra-modern vă punem la dispoziţie o serie de jocuri pentru activităţi recreative, de la bowling şi billiard până la jocuri electronice, de la cele mai clasice până la cele mai noi simulatoare, pentru toate vârstele.
QubicaAMF Worldwide este lider mondial în producția și comercializarea de bowling și produse de bowling.
QubicaAMF are peste 75 de ani de experiență, o bază instalată de peste 10.000 de centre din întreaga lume și poate oferi combinația perfectă de echipament pentru bowling, produse și servicii pentru a construi un centru de bowling tradițional, un centru de divertisment FEC sau divertisment pentru a se potrivi oricărui buget.
QubicaAMF este organizatorul QubicaAMF Bowling World Cup, cel mai mare eveniment sportiv anual din punct de vedere al numărului de țări participante, care promovează bowlingul la nivel mondial.
Escaladă
Cu o suprafață de 250 mp, sala de escaladă a Centrului oferă un panou de cățărare pentru toate vârstele, având suprafețe de ascemsiune variate ca înclinație cu pereți verticali și surplombați, reprezentând un mod încântător de a-ți petrece timpul liber.Încredere și depășirea limitelor sunt două dintre cuvintele cheie la panoul de cățărat. Nu este necesară o experienţă anterioară pentru a face faţă activităților din sala de escaladă, ci doar echilibru, coordonare şi dorinţă de aventură.
Centrul dispune de toate echipamentele de protecţie necesare. Înainte de a începe activitatea de escaladă, fiecare participant va fi instruit de personalul Centrului, care va explica instrucţiunile de siguranţă şi modul de utilizare al echipamentului.
Minigolf
Cursul de mini-golf oferit în cadrul Centrului este modelul City Basic 9 constituit din 9 module având diverse grade de dificultate. Sistemul cursului a fost configurat de către City Golf Europe, principalul designer european de cursuri de mini-golf.Jocuri Electronice
Pe lângă toate activitățile prezentate anterior, Centrul pune la dispoziție 12 jocuri moderne în care te poți juca pe simulatoare și un Shuffleboard pe care te poți juca curling dar nu pe gheață, ci pe o masă de lemn.Tenis de masă
Tenisul de masă este ideal pentru orice persoană care dorește să se relaxeze prin intermediul unui sport distractiv. Aici te distrezi, te relaxezi indiferent de vârstă.Pentru mai multe detalii click aici
Planetariu Brașov
Călătoriile virtuale savurate în cea mai mare și mai modernă sală a unui Planetariu digital din România, nu pot decât să-ți stimuleze interesul pentru acest fascinant domeniu – astronomia.
Sala, construită sub forma unui amfiteatru și cu o înclinație asemenea axei pământului de 23,5 grade, conferă senzația de profunzime în timpul vizionării proiecțiilor. De asemenea, dotările sunt la cele mai înalte standarde, atât în ceea ce privește confortul, cât și numărul generos de locuri (105 locuri, din care 2 sunt pentru persoane cu dizabilități).
Sistemul de proiecție este compus din două proiectoare Sony 4K ce lucrează simultan, oferind spectatorilor un regal de culoare și acuratețe, inundând tavanul sălii realizat sub formă de cupolă, cu o deschidere de aproximativ 14 m.
Fundalul sonor este asigurat de un sistem performant 7,1 Surround, conceput special pentru audiții de cea mai înaltă calitate, transmițând spectatorului senzația călătoriei în spațiu…
După această inegalabilă experiență, cei care au pășit în lumea virtuală a spațiului cosmic reușesc să înțeleagă complexitatea Universului și legile care îl guvernează.
Cumpără bilet
Program spectacole Planetariu
Despre Brașov
Municipiul Braşov sau Kronstadt adică "Orașul Coroanei" (reşedinţa judeţului Brașov) este situat la 25gr30' longitudine estică şi 45gr45' longitudine nordică cu o altitudine medie de aproximativ 600 m. Braşovul este situat în inima României, în curbura arcului Carpatic și beneficiază din plin de influenţa istoriei.
Așezat la poalele muntelui Tâmpa cu o altitudine de 967 m și totodată la graniţa de nord a Carpaţilor Orientali, este destinaţia turistică favorită în România.
La doar 13 km de Brașov, sus în munţii Postăvarul, se găseşte cea mai frumoasă staţiune de iarnă, Poiana Braşov. Aici, sporturile de iarnă, în principal schiul şi snowboardul, aduc în sezonul de iarnă mii de turişti din toată Europa. Plimbările cu sania trasă de cai, cu ski-jetul sau patinajul, sunt doar câteva dintre activităţile disponibile în Poiana Braşov.
Climă și relief
Clima este temperat continentală, caracterizându-se prin nota de tranziţie între clima temperată de tip oceanic şi cea temperată de tip continental.
Aflat in curbura arcului Carpatic în vecinătatea Brașovului veți găsi variate forme de relief. Astfel, la vest de Brașov se găsesc Carpaţii Meridionali cu cele mai importante masive: Făgăraş cu vârful Moldoveanul 2543 m, Piatra Craiului cu vârful La Om 2239 m, la sud de Brașov, muntele Postăvarul cu vârful Cristianul Mare 1802 m, masivul Bucegi cu vârful Omu 2 07 m, la sud-est de Brașov, muntele Piatra Mare cu vârful Piatra Mare 1844 m, la est de Brașov masivul Ciucaş cu vârful Ciucaş 1956 m, şi o parte a munţilor Întorsura Buzăului. Relieful împrejurimilor Brașovului conţine şi o regiune de coline subcarpatice, depresiuni cu aspect de şes – Ţara Bârsei şi Ţara Făgăraşului.
Natura înconjurătoare
În apropierea Brașovului veți găsi 2 parcuri naţionale (Piatra Craiului şi Bucegi) precum și alte 30 de arii protejate printre care și muntele Tâmpa. Suprafeţele protejate au 27313,7 ha, reprezentând circa 7 la sută din suprafaţa judeţului Brașov.
Apele de munte şi de şes sunt populate cu specii diferite de peşti (păstrăv, lipan, mreană).
Pădurile abundă în specii de amfibieni, reptile, păsări (şorecarul comun şi încălţat, barza albă şi neagră, potârnichea, cocoşul de munte, acvila) şi mamifere (capra neagră, ursul, căpriorul, mistreţul, râsul).