Iubim BRASOVUL!
Cum ajung la Brașov
Situat fiind chiar în mijlocul României, ajungerea la Brașov cu orice mijloc de transport este, mai mult, sau mai puțin ușoară, în funcție de mijlocul de transport ales. Sunt de evitat situațiile de blocaj ale traficului rutier pe Valea Prahovei, în special în weekenduri și de Sarbători, prin alegerea rutelor alternative sau a altor moduri de transport.
Cum ajung la Brașov cu trenul
De asemenea, între Brașov și București există trenuri frecvente în timpul zilei - aproape unul la fiecare oră.
Călătoria cu trenul ar putea fi o experiență plăcută. Biletele sunt accesibile. Intercity (IC, ICE, ICN) și "Inter Regio" (IR, IRE) sunt din ce în ce mai confortabile și rapide. Nu sunt atat de confortabile și rapide trenurile "Regio" (R).
Iată lista tipurilor de trenuri cu care puteți călători în Romania:
- IC - Inter City
- ICN – Inter City Night
- ICE – Inter City Express
- IR – Inter Regio
- IRN – Inter regio Night
- R – Regio
- Re – Regio Express
- Ru – Regio Urban
- Rs – Regio Suburban
Cu toate acestea, dacă veți călători cu trenuri "Regio" (R, Ru, Rs), aveți răbdare. Veți găsi calea către satele românești și oamenii obișnuiți. În afară de faptul că unele dintre trenuri au un nivel scăzut de confort, se opresc în fiecare gară mică. Dar puteți găsi bilete ieftine la clasa I acolo unde sunt disponibile.
Gara Centrală Brasov
Adresa: Blv. Garii 1A, 500148 Brasov, Romania
Biroul - Bilete Interne: (0268) 952Biroul - Bilete Internationale: (0268) 425815
Rezervări telefonice - doar în ziua plecării: (0268) 421700
Biroul de relații cu publicul: (0268) 420263 Puteți cumpăra bilete de la automatele de bilete CFR-ATM utilizând cardul bancar sau puteți cumpăra bilete de la ghișeele din gări, de asemenea fie cu numerar fie cu cardul (click pentru legătură).
Bilete online SNCFR
Mersul trenurilor - SNCFR
Bilete Regio Trans Călători
Mersul trenurilor - Regio Trans Călători
CUM AJUNG LA BRAȘOV CU MAȘINA
Mașina este una dintre cele mai bune opțiuni de a ajunge la Brașov. Există o mulțime de legături rutiere foarte bune cu Brașovul, din întreaga țară. Puteți ajunge la Brașov pe mai multe rute, în funcție de locul unde veniți.
Drumul E60 este drumul principal de utilizat în și din Brașov. Orașele mari care se leagă de Brașov: în sud - București, Ploiești; în vest - Sighișoara, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Oradea și Budapesta, Ungaria în vest.
Drumul E68 vă va duce în Fagaras, Sibiu și apoi în Arad și Timișoara, precum și în Budapesta, Ungaria în vest.
Drumul E574 vă duce în nord, spre Sf. Gheorghe, Târgu Secuiesc, în regiunea Moldovei și în Manastirile celebre vechi moldovenești care sunt incluse în patrimoniul UNESCO.
CUM AJUNG LA BRAȘOV CU AUTOCARUL
Serviciile de autobuz sunt de asemenea, la dispoziția dumneavoastră, atunci când doriți să ajungeți la Brașov. Acestea sunt autocare, autobuze sau microbuze.
Este o altă modalitate populară de a ajunge la Brașov și sunt mai ieftine decât trenul și destul de rapide.
Există mai multe autocare, autobuze și microbuze disponibile decât trenurile - aproape o jumătate de oră pe traseul de la București la Brașov.
Sunt puțin mai puțin fiabile și confortabile decât trenurile. De obicei, puteți găsi autogările lângă gara principală.
Există transportatori diferiți care operează pe rute care leagă Brașovul de alte orașe. Unii dintre aceștia sunt menționați mai jos (click pentru rezervari online):
Mai jos puteti gasi mai multe site-uri care ofera transport spre și dinspre Brasov:
AEROPORTUL BRAȘOV
Aeroportul Brasov (GHV / LRBV) este operațional din 2023, este singurul din România și din Europa de Sud-Est care beneficiază de un turn de control virtual.
Programul acestuia în prezent este de 12 ore, respectiv în intervalul orar 07.00 - 19.00, acesta va fi extins la 16 ore, (intervalul orar 07.00-23.00), începând cu data de 15 ianuarie 2024.
Accesul la aeroport se poate face cel mai ușor prin intermediul drumului județean DJ 103C, iar apoi prin centura Brașovului (E574) și drumul național DN 1.
Legătura orașului cu aeropotrul este realizată prin linia A1 - linie de transport în comun.
Orarul de circulație este corelat cu programul de funcționare al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. Traseul liniei expres A1: Gara Braşov – Centrul Civic – Livada Poștei – Bartolomeu – Aeroport și opreşte în următoarele stații:
- Dus: Gara Braşov - Camera de Comerţ - Livada Poştei - Bartolomeu Gară - Stad. Municipal - Cărămidăriei - Roplant - Târg Auto - Campus Genius - ICPC - Facultativă Fundăturii - Fundăturii cl - Fundăturii - Case - Aeroportul Braşov, cu o frecvenţă de o cursă pe oră, între orele 6:00-18:00;
Traseu A1 - dus - Întors: Aeroportul Braşov - Case - Fundăturii - Fundăturii cl - Facultativă Fundăturii - ICPC - Campus Genius - Târg Auto - Roplant - Hornbach - Cărămidariei - Stad. Municipal - Biserica Bartolomeu - Livada Poştei - Hidro A - Gara Braşov, cu o frecvenţă de o cursă pe oră, între orele 7:00-19:00.
Traseu A1 - intors
TRANSFER AEROPORT OTOPENI
Puteți rezerva transferul dvs. din Brașov de la aeroport folosind o legatură directă la Aeroportul Otopeni. Costul unui bilet este de circa 70-80 lei / persoană iar călătoria durează circa 2 ore și 30 de minute.
Mai jos gasiți câteva opțiuni pentru rezervări online (click pe legătură):
TRANSFER AEROPORT SIBIU
Puteți rezerva transferul dvs. din Brașov de la aeroport folosind o legatură directă la Aeroportul Sibiu. Călătoria durează circa 2 ore.
Mai jos gasiți câteva opțiuni pentru rezervări online (click pe legătură):
TRANSFER AEROPORT TÂRGU MUREȘ
Puteți rezerva transferul dvs. din Brașov de la aeroport folosind o legatură directă la Aeroportul Târgu Mureș. Călătoria durează circa 2 ore și 30 de minute.
Mai jos gasiți câteva opțiuni pentru rezervări online (click pe legătură):
Puteți opta de asemenea pentru alte mijloace de transport publice/private din secțiunea CUM AJUNG LA BRAȘOV CU AUTOCARUL
TELEFOANE UTILE
Click pe legătură pentru apel direct:
(0268) 955 = Poliția Brașov
(0268) 407500 = Secția de poliție nr.1
(0268) 472526 = Secția de poliție nr.2
(0268) 423063 = Secția de poliție nr.3
Despre Brașov
Municipiul Braşov sau Kronstadt adică "Orașul Coroanei" (reşedinţa judeţului Brașov) este situat la 25gr30' longitudine estică şi 45gr45' longitudine nordică cu o altitudine medie de aproximativ 600 m. Braşovul este situat în inima României, în curbura arcului Carpatic și beneficiază din plin de influenţa istoriei.
Așezat la poalele muntelui Tâmpa cu o altitudine de 967 m și totodată la graniţa de nord a Carpaţilor Orientali, este destinaţia turistică favorită în România.
La doar 13 km de Brașov, sus în munţii Postăvarul, se găseşte cea mai frumoasă staţiune de iarnă, Poiana Braşov. Aici, sporturile de iarnă, în principal schiul şi snowboardul, aduc în sezonul de iarnă mii de turişti din toată Europa. Plimbările cu sania trasă de cai, cu ski-jetul sau patinajul, sunt doar câteva dintre activităţile disponibile în Poiana Braşov.
Climă și relief
Clima este temperat continentală, caracterizându-se prin nota de tranziţie între clima temperată de tip oceanic şi cea temperată de tip continental.
Aflat in curbura arcului Carpatic în vecinătatea Brașovului veți găsi variate forme de relief. Astfel, la vest de Brașov se găsesc Carpaţii Meridionali cu cele mai importante masive: Făgăraş cu vârful Moldoveanul 2543 m, Piatra Craiului cu vârful La Om 2239 m, la sud de Brașov, muntele Postăvarul cu vârful Cristianul Mare 1802 m, masivul Bucegi cu vârful Omu 2 07 m, la sud-est de Brașov, muntele Piatra Mare cu vârful Piatra Mare 1844 m, la est de Brașov masivul Ciucaş cu vârful Ciucaş 1956 m, şi o parte a munţilor Întorsura Buzăului. Relieful împrejurimilor Brașovului conţine şi o regiune de coline subcarpatice, depresiuni cu aspect de şes – Ţara Bârsei şi Ţara Făgăraşului.
Natura înconjurătoare
În apropierea Brașovului veți găsi 2 parcuri naţionale (Piatra Craiului şi Bucegi) precum și alte 30 de arii protejate printre care și muntele Tâmpa. Suprafeţele protejate au 27313,7 ha, reprezentând circa 7 la sută din suprafaţa judeţului Brașov.
Apele de munte şi de şes sunt populate cu specii diferite de peşti (păstrăv, lipan, mreană).
Pădurile abundă în specii de amfibieni, reptile, păsări (şorecarul comun şi încălţat, barza albă şi neagră, potârnichea, cocoşul de munte, acvila) şi mamifere (capra neagră, ursul, căpriorul, mistreţul, râsul).